creatieve industrie nederland

veel meer dan de som der delen

Games populair door tablets en smartphones
Hoewel in veel branches de crisis is toegeslagen, neemt de populariteit van games toe en bloeit de gameindustrie daardoor als nooit tevoren.  Dit is met name te danken aan de populariteit van games op de tablet en smartphone.

Focus op voorlichting, educatie en training
Uit het onlangs gepubliceerde onderzoek van Taskforce Innovatie Regio Utrecht (TFI) komt onder andere naar voren dat anno 2012 er zo’n 330 bedrijven zijn die goed zijn voor maar liefst 3000 banen aan werkgelegenheid. Interessant daarbij is dat Nederland relatief gezien bijna evenveel speelmakers kent als Japan.

De meeste Nederlandse softwaredesigners focussen zich op games voor internet en smartphone waar minder kapitaal voor nodig is. Slechts 1 op de 5 ondervraagde bedrijven maakt nog spellen die in doosjes worden verkocht.

Daarnaast zijn de Nederlandse games vaak bedoeld voor voorlichting, educatie en training. Deze worden niet ontwikkeld ter vermaak van het grote publiek, maar speciaal voor een bepaalde opdrachtgever, bijvoorbeeld het ministerie van Defensie of de haven van Rotterdam.

Creatieve Industrie Nederland is benieuwd naar goede Nederlandse voorbeelden. Laat het ons weten!

Bron: www.nu.nl

Weergaven: 26

Hierop reageren

© 2019   Gemaakt door Walter Amerika.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden